Tuesday, August 28, 2012

Virtuaalivihko "in action"

Toistaiseksi virtuaalivihkosysteemi tuntuu toimivan, ainakin kaksi ryhmää on onnistuneesti tehnyt ensimmäiset tehtävät blogeihinsa. Tehtävien jakaminen avoimen blogin kautta on onnistunut hyvin, valmiit työohjepohjatkin (PowerPoint) latautuvat vaivattomasti Kopasta. Koppa on käytössä materiaalin jakamiseen sen takia ettei materiaalille varattu tila loppuisi blogista kesken. Mikä tahansa muukin palvelin sopisi tähän. Työohjeet voisi ladata sivulta myös iPadiin, kokeilin sitä ja homma toimi hyvin.

Tässä linkki - ensimmäiseen 8. luokan fysiikan tehtävään:
http://virtuaalivihko2.wordpress.com

Toistaiseksi olemme päivittäneet tehtävien tulokset oppilaiden omiin blogeihin sähköpostilla. Mittaustulokset on kirjattu suoraan PowerPoint - pohjaan ja ko. dia on tallennettu .gif muodossa ja lähetetty sähköpostin liitetiedostona blogiin. Näin vihkoa on helpompi lukea, ei tarvitse avata dokumenttilinkkiä erikseen. Pieni säätäminen blogien ja tunnusten alustamisessa oli, siihen meni yksi oppitunti ja pieniä korjauksia on jouduttu tekemään matkan varrella. Toisaalta tuntui että itse fysiikan työ tuli tehtyä nopeammin kuin jos tulokset olisi kirjattu vihkoon (taulukon tekeminen jäi pois). Ohjeiden lukeminen ja ymmärtäminen ei vielä ole osoittautunut aivan sujuvaksi, ohjeiden laatimisessa on varmasti vielä paljon hiomista...

Toinen huomattava seikka on tietysti se kuinka hidasta töiden valokuvaaminen ja ohjeiden tekeminen lopulta on. Viikossa valmistelutyötä on ollut helposti yhden työpäivän verran! Onneksi tarkoitukseen hankittu kamera (Canon PowerShot SX40) tuntuu yhteistyökykyiseltä :-) Myös monkeypod-tukijalka on osoittautunut hyväksi apuvälineeksi (kädet loppuvat pian kesken).

                                         Canon PowerShot SX40 ja monkeypod - jalka

No comments:

Post a Comment